Monday, August 16, 2010

CANE NAK SURVIVE dgn org kerek dan tak jejak bumi.

Org ni kalau bleh dia mmg taknak jejak bumi. Bumi ni kotor. Bumi ni jijik. Bumi ni menggeli-gelemankan. So lebih baik utk dia duduk di udara atau di langit. Blh jumpa ayah pin. Tp dia tak tau kat bumi ni ada upin ipin. Ingat best ke ayah pin. Ntah2 masih berlampin. Best lagi upin ipin. Mmg tak pakai lampin.

Haihh..kalau jumpa org camni mmg tak larat nk layan. Bukan pe. Kalau blh tu semua pasal dia yg hebat2 nk dicanangnya di bumi ni. Kasi semua penduduk Bumi tahu psl dia. (tp dia jijik ngn bumi nih. haiihh~) Yg mana yg tak bape nk elok tu dia cover baik punya. or at least ada la dia kona2 sikit kasi nmpk cun n hebat. HEBAT! atau, kalau ada org yg nmpk gaya mcm hebat, dia pun MESTI jadi hebat jugak. Sbb, dia takleh jadi 1 level lower than others. Dia mesti sama hebat atau lebih hebat. Dah tu nak wat nape ngn org gini????? Ini option anda......

1. Dengar je cite dia. Takpe. Dgr je dulu. Layankan aje.
Takpe. Layan je dulu citer dia tu. Nanti kalau terus tarik muka kang nmpk sgt tak cover. Susah tu.

Layann....

2. Buat2 tak layan je.
Malas lah nk lyn org ni. Wat tak layan je cite dia. Dia akan terus bcakap tapi buat je mcm dia tak cakap apa2. "eh bunyi apa tu?" contohnya. Tapi jgn cakap kuat2. Cakap dlm hati je. Kang kalau makin dilayan makin menjadi plk citer dia tu.


.................

3. Lantak ko le.
A'ah. Lantak ko le... ..... ... ... ..

...

...........................
.........




.....
.

.
.
.
.
.
.



eh..bukan, bukan.. salah gmbr...


haa.....

4. Pulaukan dia ramai2.
Jgn hntr ke pulau Manukan or pulau pangkor. Nanti dia seronok pulak dapat sponsor bjalan2 secara percuma. Tag team ramai2 n pulaukan org ni. kasi dia duduk dalam pulau dia sorg2. Silent treatment ni salah satu cara mngobat yg agak menjadi. Korg pnah tak time nakal kecik2 dulu, ayah korg wat senyap je ngn korg. haa...tak senang duduk..

Ishh...dah kate, bukan yg nih...


ni ha...

5. Tegur dia.
Tegur la dia. Cuba tarik dia turun kat bumi ni. Bagitau kat dia betapa bestnyer tinggal kat bumi ni. Ada pe nk duk kat langit tu. Kerajaan langit tu tak diapprove pun lagi. Eh mmg tak approve. Bumi ni byk mende yg best. Sedarkan dia dari dunia dia. Jgn la nk ke langit sgt.

Waahaha...yg ini jgn ditegur...


Boleh try yg ni..

6. Marahla org lain.
Haha.. Bukan g marah org lain sbb dia ni kerek sgt. Tapi maksudnya, korg marah la kawan korg yg korg rasa boleh bekerjasama. Dlm erti kata lain, berlakon. Nak tegur depan2 malu, mls, taknak jadi konflik, nk elak gaduh, so korg blakon la sorg jadi org kerek n sorg lagi jadi yg menegur. Dan biar dia nampak. Elok gak sebenarnye bg org gini sedar diri sikit. Malas la nk sakit2 ati nih..



THATS ALL FOLK! :)


Danish and ami...~

9 comments:

  1. owh..nk tanye ape tips tuk survive ngn lecturer yg kerek,cambest ah,suke fail kn budak...

    ReplyDelete
  2. hmm...yg tu yot, mmg kene tahan telinga, hati, perasaan, tangan, kaki, dan semua2 yg ringan2 utk naik. hehe...Sabar paling penting. Tak kemana kerek dia tu. jgn ingat tggi sgt pangkat dia tu.:D

    ReplyDelete
  3. haha...yot...x abes lg ko nye sakit ati ngan lecturer tu...haha

    ReplyDelete
  4. hahhaha hanep..tatau lak aku ko ade blog



    tp knape mesti background kaler pink???



    hahahhaha

    ReplyDelete
  5. sbb aku rase cam comel je kaler ni.

    pink???? aku tak rase ni pink!

    ReplyDelete
  6. seronokla post ni banep! hahaha

    ReplyDelete
  7. seronok? tapi lama dah tak tulis lagi. haha

    ReplyDelete
  8. oke, sumpah aku terkejut nengok gambar jangan tegur ada nenek pocong tu!

    ReplyDelete
  9. mirachantek ke:hahaha..kesian kat nenek tu.

    ReplyDelete

Hah ngomen lah